La nova pàgina descriu les activitats que hi ha en marxa perquè els veïns i veïnes de la Comunalitat les coneguin i puguin participar-hi. És una eina al servei del projecte perquè la informació sigui més accessible i dinàmica.

La Descomunal ha estrenat nova pàgina web

per atansar aquest projecte de Comunalitat Urbana de Lleida a la ciutadania. La nova pàgina és una eina digital que es posa al servei del projecte per tal de fer arribar la informació d’una manera dinàmica i accessible i que els veïns i veïnes de la Comunalitat puguin conèixer les activitats que s’hi fan i com participar-hi. La regidora de Participació, Marta Gispert; el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i el regidor d’Esports, Ignasi Amor, han presentat la nova iniciativa que és el resultat d’un treball transversal amb les diferents àrees. L’acte s’ha fet al Centre Cívic de la Mariola, on s’ubica l’equip que treballa el projecte La Descomunal, i ha comptat amb l’assistència de representants d’algunes entitats implicades.

Gispert ha comentat que les accions d’aquest tipus serveixen per fomentar en la ciutat de Lleida els valors del projecte, com són economia social  i solidària. Ha explicat que el web dona a conèixer les entitats que participen en el projecte i anima a conèixer les activitats que s’organitzen, les xarxes de treball, els recursos propis elaborats per la descomunal, etc. La voluntat és que les accions i activitats que se’n deriven puguin treballar-se conjuntament per a l’enfortiment dels béns comuns de la zona, així com per a la promoció de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu participant.

Igualment, Rutllant ha comentat que la pàgina web, com altres activitats que s’han desenvolupat en el marc de La Descomunal, caminen en la mateixa direcció i des de diferents disciplines, per aprendre’n i que es benefici la comunitat. De fet, ha afirmat que Lleida serà un referent en aquest projecte, per la intensitat i eficàcia amb què s’està treballant. 

L’equip tècnic de la Descomunal ha detallat els apartats que conformen el nou espai i ha indicat que la pàgina també està connectada a la resta de xarxes socials. En la presentació, s’ha exposat què és una Comunalitat Urbana, la zona on s’intervé, els eixos de treball, la programació d’activitat que s’està generant, etc.

La Descomunal

La Comunalitat Urbana de Lleida, La Descomunal, és un projecte que pretén generar un impacte social i singular en el territori de la zona 09; Mariola, Blocs Joan Carles i Turó de Gardeny i els barris veïns de l’escorxador, Instituts Sant Ignasi, Pius XII, Universitat i Joc de la Bola. Posa especial atenció en les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a través de la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d’economia local en una lògica cooperativista, comunitària i sostenible.

En aquest sentit, la pàgina web de la Descomunal esdevé una eina per apropar-se a la ciutadania per fer-la partícip del que s’hi fa. Ofereix un ventall d’opcions per difondre els recursos i activitats que es desenvolupen .

Font: Pàgina Web La Paeria – Ajuntament de Lleida