EIX CREIX I PARTICIPA

Xarxa que treballa per tenir cura dels béns comuns relacionals (recursos que pertanyen i es comparteixen en el si de la Descomunal) i per fomentar el suport mutu i el desenvolupament de la resta de xarxes.

PROPOSTES I ACTIVITATS

COMISSIÓ D’ACTIVISME I MEMÒRIA HISTÒRICA

 

Comissió que pretén fomentar la vida comunitària i la participació ciutadana per reforçar les capacitats de les entitats, eliminar la fragmentació i impulsar el teixit comercial, associatiu i veïnal.

Augmentar la participació de les diferents comunitats establertes al barri, i millorar l’autoestima comunitària i el sentiment de pertinença al barri.

“BARRI, BARRACONS I BATALLES”

Exposició de memòria històrica i activista en els barris de La Mariola i els Blocs Joan Carles.

En aquesta es fa referència a elements que han definit les lluites veïnals a la zona. Consta de 40 fotografies antigues, d’entre 1960 i 1980 que s’han extret de diversos fons de l’arxiu fotogràfic de l’IEI. També per 20 notícies antigues dels diaris La Mañana i Diario de Lérida, què tenen les seves hemeroteques digitalitzades i obertes. A més a més, consta de dues intervencions artístiques a l’espai públic: una a la plaça Barcelona i una altra al carrer de La Mariola.

Aquesta exposició pretén ser un primer pas per a continuar el treball de memòria històrica i activista amb la finalitat de motivar les feines col·lectives a través d’exemples del passat recent.

La Descomunal pretèn construir una base forta d’associacionisme als barris i fomentar l’autoorganització col·lectiva. Dos valors fonamentals per a cohesionar la població i poder constituir xarxes de suport mutu que edifiquin una societat més justa i igualitària.

VOLS FORMAR-NE PART?