La Comunalitat Urbana de Lleida

L’Ajuntament de Lleida, la Fundació Champagnat, la UE Gardeny i la Companyia de Comediants la Baldufa han tirat endavant amb «La Descomunal Lleida», la primera Comunalitat Urbana a la ciutat per crear xarxes i espais d’ajuda mútua, oportunitats laborals i de desenvolupament econòmic en l’àmbit cultural, esportiu i d’inserció laboral de joves. El projecte s’aplica a la Zona 09 – Mariola, Turó de Gardeny i entorns, que és de l’àrea d’on ha sorgit la iniciativa, però beneficiarà barris veïns, com el d’Instituts, Sant Ignasi, Escorxador, Pius XII, Universitat i Joc de la Bola.

L’objectiu és que, en un termini de dos anys, hi hagin actives tres xarxes d’economia social i solidària en l’àmbit esportiu, d’inserció laboral de joves i cultural, es fomenti la creació d’associacions i empreses d’economia social i solidària, i es generin llocs de treball en el marc de la comunalitat.

Aquest dimecres s’ha fet una reunió amb el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, per avançar en aquesta Comunalitat Urbana que ja té diverses accions en marxa. La descomunal de Lleida rep una subvenció de 350.000 euros i compta amb el suport de la Direcció General d’Economia Social i Solidària; el Departament d’Empresa i Treball, i l’Ateneu Cooperatiu PonentCoopera.  

Font: Pàgina de la Paeria- Ajuntament de Lleida