La Paeria i l’Escola de Participació de la FAVLL organitzen una jornada per analitzar les perspectives de les associacions de veïns i veïnes

La regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha inaugurat aquest matí la jornada ‘Passat, present i futur’ que, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Lleida i l’Escola de Participació Ciutadana de la FAVLL, ha tingut lloc a la Llotja de Lleida. Aquesta trobada ha aplegat a testimonis que han tingut un destacat protagonisme en el moviment veïnal i ha comptat amb aportacions d’experts sobre les perspectives de futur i les experiències i bones pràctiques en participació ciutadana.A més de la regidora Gispert, també han donat la benvinguda als participants el president de l’Escola de Participació Ciutadana, Francesc Caballero, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, Toni Baró.

 La jornada, a la qual també han assistit la tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, i els regidors Jaume Rutllant, David Melé, Jaume Sellés i Joan Queralt, s’ha dividit en tres parts. La tertúlia “Testimonis dels 40 anys de la FAVLL”, amb la participació d’Angel Ros, Jacinto Pernia, Xavier Olmo i familiars d’Emili Subias, Xavier Aluja i Joaquim Mateo (tots ells presidents en el seu dia de la federació veïnal), a més de Joan Queralt i Toni Baró. També han participat en la tertúlia Jordi Solana i Francesc Caballero, en qualitat d’haver estat directors de l’Escola de Participació.

 Tot seguit, Fernando Pindado Sánchez, director de l’Escola de Formació Veïnal i Comunitària TRAMA de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), ha dissertat sobre “Participació i moviment veïnal: Perspectives de futur”. La jornada s’ha clos amb la presentació d’experiències i bones pràctiques en Participació Ciutadana. Jos Farreny ho ha fet sobre Barris Violetes; Àngels Torrelles, sobre la Xarxa Solidària de Lleida, i Fàtima Cos sobre la Comunalitat de Lleida – La Descomunal.

Font: Nota de Premsa – Ajuntament de Lleida