La Descomunal ha obert al públic el Gimnàs Gardeny, una iniciativa que s’integra en el projecte de dinamització esportiva que la Comunalitat Urbana de Lleida està desenvolupant a la Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Participació i Drets Civils, Carlos Enjuanes, han participat en l’acte d’obertura del gimnàs juntament amb els membres del Comitè activador, de l’equip tècnic i de les entitats que conformen La Descomunal. També han pres part de l’acte l’equip tècnic de l’Associació Esportiva La Cristalería, que gestionarà aquest espai esportiu.

L’alcalde ha destacat la implicació dels qui formen part de La Descomunal per aconseguir tirar endavant amb aquest projecte i ha agraït l’esforç que estan fent en aquesta, sumant i aportant al barri a través de diferents accions. La pluja ha estat present en l’acte d’obertura i l’alcalde ha assegurat que l’aigua serà un senyal de prosperitat per a l’espai.

L’obertura al públic del Gimnàs Gardeny, ubicat a les instal·lacions de la UE Gardeny, replica el model de gimnàs social del barri de Pardinyes, igualment gestionat per La Cristalería, amb l’objectiu de facilitar l’accés a un espai esportiu de qualitat en equitat de condicions i garantir el dret de la pràctica esportiva a les comunitats més vulnerables.

Aquest gimnàs esdevé punt de trobada per a gent diversa que practica esport en equitat de condicions. Un projecte per combatre les desigualtats i que afavoreixi la convivència al barri i a la ciutat. És pretén que l’espai esdevingui un agent de dinamització del barri, de transformació social que treballi de manera coordinada amb les entitats i serveis socials de la zona.

El gimnàs estarà obert al públic de dilluns a divendres, unes 3 hores al dia, en horaris combinats de matí i tarda, respectant les necessitats d’ús de la UE Gardeny. Alhora, es preveu atendre els equips cadet i juvenil del club, assumint part de la preparació física, perquè els jugadors del club de futbol puguin millorar el seu rendiment.

El projecte es fonamenta en l’acció educativa de carrer o en medi obert, amb un enfocament comunitari. Consisteix a traslladar l’acció educativa i esportiva a l’espai de trobada natural dels infants, joves i famílies de cada barri, facilitant la seva participació.

Amb aquestes dues propostes l’objectiu general és crear xarxes i espais d’ajuda mútua, oportunitats laborals i de desenvolupament econòmic en aquest cas en l’àmbit esportiu i afavorir la inserció laboral de joves a través dels projectes socioeducatius a desenvolupar.

La presentació oficial dels 12 equips de la UE Gardeny i la inauguració del mural pintat a les grades de les instal·lacions, de l’artista Txus Motejano, s’han hagut de posposar per la pluja.

La Fundació Champagnat, la UE Gardeny, la Companyia de Comediants la Baldufa, i l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de més de 20 entitats de la zona de la Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles es troben en el segon any d’activitat de la comunalitat urbana a la ciutat de Lleida, La Descomunal. És la primera que s’ha posat en marxa a la ciutat amb l’objectiu de crear xarxes i espais d’ajuda mútua, oportunitats laborals i de desenvolupament econòmic en l’àmbit cultural, esportiu i d’inserció laboral de joves.

La Xarxa Remou de La Descomunal és la xarxa que promou l’activitat esportiva d’infants, joves, adults i gent gran, amb la voluntat d’atendre de manera inclusiva a la població més vulnerable i oferir un futur digne i saludable, potenciant accions esportives a l’abast de tota la població.

Font: Pàgina Web La Paeria – Ajuntament de Lleida