La Descomunal ha organitzat aquest dimarts al matí una jornada on s’ha donat a conèixer els valors de l’esport a través del suport mutu, l’autogestió i l’autoorganització, generant espais de trobada i teixint vincles, i on s’ha buscat l’apoderament  individual i col·lectiu.

La iniciativa, que s’havia de fer al Camp de futbol de UE. Gardeny, s’ha traslladat al Centre Cívic de la Mariola per la previsió de pluja. La jornada ha començat amb la presentació de quatre experiències, per prendre contacte amb diverses formes de gestionar una entitat esportiva. El Club Esportiu Popular de Manresa, el Club Esportiu Popular «La Turba» de Valls, La Cristaleria de Lleida i el Fútbol Club Tarraco de Tarragona han compartit la seva experiència d’organitzacio, de gestió de governança, de treball col·lectiu i quin és el camí a seguir.

A la pausa, s’ha fet una exhibició de Boccia, a càrrec de l’associació Aremi. A la represa, la Cristaleria s’ha encarregat de dinamitzar el taller d’autogestió i autoorganització esportiva. En aquesta segona part, s’han treballat les capacitats dels participants  per a prendre decisions i gestionar les seves pròpies activitats relacionades amb la pràctica esportiva, sense dependre completament d’una autoritat externa, a través de vàries dinàmiques.

La jornada ha comptat amb la participació de joves del Cicle de Formació de Grau Mitjà – Guia en el Medi Natural i Temps de Lleure, del col·legi Episcopal; del Programa de Formació i Inserció del Calidoscopi, i els i les  joves dels Salesians Sant Jordi.

Font: Pàgina Web La Paeria – Ajuntament de Lleida