Ha tingut lloc a quatre espais diferents del barri Instituts-Sant Ignasi Templers-Escorxador, amb la participació de diverses entitats per mostrar la diversitat que hi ha a la ciutat i estretir vincles

El Primer ‘Fest 07’ ha estat un esclat de cultura popular i urbana. Quatre escenaris del barri Instituts-Sant Ignasi Templers-Escorxador han concentrat activitats i espectacles oferts per entitats de la ciutat per mostrar la diversitat que hi ha a la ciutat i estretir vincles. La celebració ha estat oberta al conjunt de la ciutadania i s’ha convidat tothom a explorar aquesta diversitat i connectar amb les arrels i les tradicions. El tinent d’alcalde i regidor de Participació i Drets Civils, Carlos Enjuanes, i la regidora de Cultura, Pilar Bosch, que és regidora d’aquest barri, han assistit al festival, que ha tingut una gran participació.

Els quatre escenaris i les activitats que han ofert, han estat:

-Plaça de Castella – Espai Tradicional: amb gegants i capgrossos, teatre i capoeira

-Plaça de l’Escorxador – Espai Urbà: mostra literària, exhibició de patins, recital poètic i zumba.

-Carrer Alcalde Costa – Espai Tallers: taller de Castells, jocs tradicionals, henna, cal·ligrafia àrab i receptari Tradicional i Saludable

-Plaça Utxesa – Espai Híbrid: balls Bolivians, ball de barrotins i caixó flamenc, folklore Andalús, ball country i flamenc.

Els quatre espais s’han connectat a través d’una cercavila de gegants, capgrossos i bestiari del Patronat del Corpus i El grup Cultural Garrigues, acompanyats pel grup de grallers Els Carreter.

El Festival de Cultura Popular i Urbana, el “Fest 07”, és una iniciativa sorgida del grup dinamitzador del Consell de Barri 07, que està format per associacions i entitats del barri. La Regidoria de Participació i el Consell d’aquest barri, amb el  suport i el finançament de La Descomunal, han impulsat aquest festival, que té com a objectiu dinamitzar la cultura popular del barri.

Font: La Paeria – Ajuntament de Lleida