El Consell de Zona 07 – Instituts, Sant Ignasi, Escorxador i entorns, exposarà en la sessió d’aquesta tarda les actuacions que s’han fet dins el Pla de millora de l’espai públic. El pla preveu per aquesta zona, i per l’any 2022, 24 mesures específiques de millora de la neteja de l’espai públic i del manteniment dels espais enjardinats. A data 1 de desembre, se n’han aplicat 10, n’hi ha 6 en execució, 6 pendents i 2 que s’han desestimat per diversos motius.

El regidor d’aquesta zona, Joan Ramon Castro, presidirà la sessió, on també es presentarà la primera comunalitat urbana de Lleida “La Descomunal”, que ja està en marxa. El projecte pretén crear diferents xarxes i aliances en torn l’economia social i solidària. La Descomunal està ha estructura la seva estratègia en tres eixos d’acció: la inserció laboral, l’esport i la cultura. L’objectiu del projecte és confeccionar una base socioeconòmica en la qual es treballi per desenvolupar el comerç i l’acció col·lectiva de proximitat amb valors democràtics i respectuosos amb el medi ambient. La Descomunal de Lleida és una de les vint-i-dues comunalitats d’arreu del territori català, sent l’única que existeix a la zona de Ponent.

Un altre dels temes que es tractaran són els projectes vinculats als fons europeus Next Generation que afecten la Zona 07, com el dels treballs a la zona de l’Escorxador, amb especial incidència al carrer de l’Alcalde Costa, on s’amplia la vorera, es renoven els serveis i es fa la plantació d’arbrat.

En aquest marc, s’ha parlat de la situació del passatge de Santa Anna, que s’ha de condicionar i es preveu obrir un procés participatiu per decidir-ne el futur.

També s’ha explicat què és un Grup Dinamitzador i les funcions que faria, amb la intenció de posar-lo en funcionament a la Zona 07.

Xerrades sobre la prevenció d’incendis a les llars

La reunió del Consell d’avui comptarà amb la presència d’un membre del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya que presentarà les xerrades informatives de prevenció d’incendis a les llars i com s’ha d’actuar. Aquestes sessions es faran a les entitats i associacions i a la ciutadania en general per donar recomanacions pràctiques sobre com prevenir els incendis domèstics i consells sobre què cal fer en cas que es produeixi un incendi a casa o a l’edifici. 

Font: Pàgina Web Paeria – Ajuntament de Lleida